Nieuws

Bouwen op eigen grond

De komende raadsvergadering staan zo’n vijftien initiatieven op de agenda om te mogen bouwen op eigen grond. Dat zijn verzoeken die de eigenaren van de grond aan de gemeenteraad doen. De gemeenteraad moet de initiatieven goedkeuren. Er staan veel goede initiatieven op de agenda: seniorenwoningen, kavels waar zowel gewoond als gewerkt mag worden en nog veel meer. Toch zijn er een aantal initiatieven waar we vraagtekens bij hebben.
 
VOSDEEL
Er wordt voorgesteld om een nieuwe woning goed te keuren op de Vosdeel. Nu is dat nog onbebouwde grond. De woning wordt ook heel groot: meer dan 3.000 kuub. De DOP heeft hier veel bezwaren tegen. De Vosdeel is met de open landschappen erg waardevol. Wij vinden nieuwe bouw daar niet wenselijk. Ook vinden wij de grootte van de woning veel te fors.
 
DE VLONDER
Er staat een groot pand op de hoek van De Vlonder en de Julianastraat. We hebben er al eerder over geschreven. Wij hebben moeite met dit plan. Er staan maar een paar parkeerplaatsen ingetekend op de kavel. Om aan de parkeernorm te voldoen, zou de gemeente extra openbare parkeerplaatsen aan moeten leggen. Dat vinden wij de omgekeerde wereld. Wij vragen aan andere inwoners ook om bij nieuwe initiatieven op eigen terrein te parkeren. Daar willen wij geen uitzondering voor maken.
 
Vragen? Mail naar info@dopboekel.nl
 
Fractie DOP

Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Joop van Lanen

Naar het overzicht