Nieuws

De Burgt: klaar voor woningbouw?

Geschreven op

Er komt een compleet nieuwe woonwijk aan in Boekel met 550 woningen; De Burgt. De plannen voor de eerste 250 woningen zijn nu vastgesteld. Zijn we daar ook klaar voor? De belangrijkste zaken: Verkeer De woningen worden gebouwd bij de Burgtstraat, Beatrixlaan, Burgt en Bernardstraat.

Lees meer »

D.O.P. van 2021 naar 2022

Geschreven op

De D.O.P. wil graag nog even terugblikken op het afgelopen jaar. Er is een heleboel gebeurd en we hebben veel gedaan. Een greep uit het jaar: Ontwikkelingen Elzen De Elzen is een gebied met een enorme overlast voor de bewoners. De D.O.P.

Lees meer »

D.O.P. bedankt huisartsen en de KBO

Geschreven op

De D.O.P. bedankt de huisartsen en de KBO voor het organiseren van het zetten van boostervaccinaties in Boszicht (het gebouw van de KBO)! Er zijn donderdag 23 december ruim 600 vaccinaties gezet bij kwetsbare mensen. Zonder afspraak en zonder verre reis hebben veel inwoners nu snel bescherming ku...

Lees meer »

D.O.P. voor woningbouw, maar wel op de goede manier

Geschreven op

Komende raadsvergadering staat de Burgt, het nieuwe woongebied in Boekel, op de agenda. In de nieuwe fase staan 200 nieuwe woningen op de planning. Dat is een heleboel, dus het is extra belangrijk om alles aan de voorkant goed te regelen. Wij hebben niet het idee dat dat is gebeurd.

Lees meer »

Joop van Lanen stopt komend jaar als fractievoorzitter

Geschreven op

Na vier jaar oppositievoeren draagt Joop van Lanen het stokje over aan Matt Kanters. Joop kijkt terug op vier jaar waarin hij zich met veel energie inzette voor het algemeen belang. Een korte terugblik en Joop zijn visie op de toekomst We hebben veel successen mogen boeken.

Lees meer »

Matt Kanters nieuwe lijsttrekker D.O.P. Boekel

Geschreven op

De D.O.P. heeft in haar ledenvergadering Matt Kanters gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt daarmee de opvolger van Joop van Lanen, die een stapje terug doet. Matt zit sinds de zomer van 2020 in de gemeenteraad.

Lees meer »

Minder belasting betalen? Vergeet het maar!

Geschreven op

De vorige raadsvergadering heeft de D.O.P. een voorstel gedaan om het overschot op de begroting, bijna drie ton, te laten vervallen door minder belasting te heffen. Fractievoorzitter Joop van Lanen: “De gemeente Boekel staat er financieel goed voor, maar dat geldt niet voor alle burgers. V

Lees meer »

Bibliotheek en Natuurwerkdag

Geschreven op

Bibliotheek De Lage Beemden Afgelopen vrijdag hebben we weer kunnen genieten van de Avond van de Poëzie. Eén van de vele activiteiten die mede door bibliotheek De Lage Beemden wordt georganiseerd. De taken van de bibliotheek zijn namelijk al lang niet meer alleen het uitlenen van boeken. O

Lees meer »

Begroting 2022: meer foute wind

Geschreven op

OZB In de begroting 2018 gaf het vorige college aan dat er voldoende ruimte was om een belastingverlaging van 10% door te voeren. Tijdens het huidige college is de onroerend zaak belasting (OZB) nog eens met 3% extra gestegen, buiten de jaarlijkse indexering.

Lees meer »

Struikrovers

Geschreven op

In maart heeft de D.O.P. tijdens de raadsvergadering een voorstel ingediend. Hierin deed de D.O.P. een oproep aan het college om te onderzoeken of struikrovers ook in de gemeente Boekel kan worden toegepast. Wat houdt struikrovers in? Bij nieuwbouwplannen worden vaak bomen of struiken verwijderd.

Lees meer »