Nieuws

Venhorst vergroenen

Wie oude foto’s van Venhorst bekijkt, ziet dat het St. Josephplein er vroeger heel anders bij lag dan nu. Ooit stonden er bomen en planten om en op het plein en was het een groene plek om elkaar te ontmoeten. Dat is al jaren niet meer zo. V

Lees meer »

Vitaal Buitengebied Boekel: veel besproken, weinig uitgelegd

Al eerder heeft de DOP geschreven over onze kritische houding over bepaalde ontwikkelingen in het buitengebied van Boekel. We hebben het dan vaak over de kwaliteitsgids Vitaal Buitengebied Boekel, afgekort VBB. Maar wat houdt VBB nu eigenlijk in?

Lees meer »

Gemeenschapshuis De Horst

Gemeenschapshuis De Horst in Venhorst is niet alleen een multifunctioneel centrum, maar vooral een ontmoetingsplaats voor inwoners. Het brengt mensen bij elkaar en zorgt voor sociale contacten. Zeker voor bewoners die minder mobiel of geïsoleerd zijn is het belangrijk een gemeenschapshuis op loop...

Lees meer »

Kunst en cultuur op school

Wie wel eens bij een van onze scholen binnenloopt, ziet meteen dat er door de kinderen druk wordt getekend en geknutseld. Als je een beetje beter kijkt naar deze kunstwerkjes, zul je zien dat er allerlei technieken, kunstvormen en thema’s worden bestudeerd, waarmee de kinderen aan de slag gaan. O

Lees meer »

Starterswoningen nu wél compleet

Ondertussen worden er verschillende starterswoningen gebouwd in de gemeente. Hartstikke goed, maar in het verleden konden die kaal opgeleverd worden: zo ontbrak vaak een keuken. Op basis van contracten uit het verleden gebeurt dat nu nog bij een enkel plan. Gelukkig is dat snel verleden tijd.

Lees meer »

Bovenstehuis verkeersveilig maken

Op het Bovenstehuis wordt veel en hard gereden. Te hard. Deze signalen krijgen we al lang binnen. Reden voor de DOP om samen met andere partijen te werken aan meer verkeersveiligheid. Zo hebben we afgelopen week een gesprek gevoerd met verschillende bewoners van het Bovenstehuis.

Lees meer »

Buitengebied in ontwikkeling, nog steeds!

Er is de laatste maanden veel geschreven over het buitengebied van de gemeente. De aanleiding was vaak de kritische houding van de DOP over nieuwe ontwikkelingen. De DOP zag steeds meer voorstellen voorbij komen die niet aan de regels voldeden, soms zelfs verre van.

Lees meer »

Zuidwand in ontwikkeling, ziet er positiever uit

De Zuidwand gaat eindelijk van start. Vanaf nu ziet het er een stuk positiever uit. Daar is de DOP blij mee. In de verkiezingscampagne is de Zuidwand vaak teruggekomen, onder andere omdat de DOP veel vragen gesteld heeft over het bijzondere proces dat toen gevolgd is.

Lees meer »

Container voor luiers en incontinentiemateriaal: kiezen voor gemak of service?

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de container voor incontinentiemateriaal en luiers te verplaatsen naar de Zandhoek. Als reden werd gegeven dat er afval rond de container terecht kwam, terwijl deze niet altijd vol zat.

Lees meer »

Niet eens met een besluit? Binnenkort meer rechtsbescherming!

Het college van burgemeester en wethouders neemt veel besluiten. Denk aan vergunningen, budget voor hulpmiddelen (Wmo) of dwangsommen. Maar niet iedereen is het altijd eens met een besluit. Dan kun je bezwaar maken. Nu is het nog zo dat, als je bezwaar maakt tegen een besluit, je een gesprek krij...

Lees meer »