Nieuws

Wethouder, houd je aan de regels en ga besturen!

Geschreven op

Wethouder, houd je aan de regels en ga besturen! Op het Bovenstehuis spelen een aantal gevoelige zaken. Zo komt er meer verkeer langs en zijn er zorgen over eventuele uitbreidingen van stallen en kassen. Ook is er, tegen de regels in, een vergunning verleend voor de huisvesting van 64 arbeidsmigr...

Lees meer »

De volkstuintjes weg voor een nieuwbouwwijk? Lekker laten zitten!

Geschreven op

Voor de nieuwbouwwijk de Burgt moeten de volkstuintjes in Boekel verdwijnen. Dat vinden wij als D.O.P. enorm jammer. Omdat nog geen goede alternatieve locatie gepresenteerd kon worden, hebben wij tegen het plan gestemd. Wij vinden namelijk dat de volkstuinen van grote waarde zijn in Boekel.

Lees meer »

Weer een rij bomen om...

Geschreven op

Zoals velen weten komt er op de huidige plek van de Volkstuintjes een nieuwe woonwijk: de Burgt. Nieuwe woningen in Boekel zijn natuurlijk een goed idee, want we hebben er nu te weinig om de vraag en wens aan te kunnen. Zo simpel is het.

Lees meer »

Burgerparticipatie

Geschreven op

Het mee doen van burgers aan iets in de maatschappij noemen we burgerparticipatie. Als D.O.P. staan we daar volledig achter en ondersteunen het waar dat kan. Veel verenigingen, stichtingen en organisaties maken hier volop gebruik van, anders zouden ze niet kunnen voortbestaan.

Lees meer »

Stichting Leergeld: ieder kind doet mee

Geschreven op

Bijna 1 op de 10 kinderen in Nederland groeit op in armoede. De gevolgen van armoede in een gezin voor kinderen zijn schrijnend en divers. Het kan iedereen overkomen dat je in een situatie komt waarin je financieel krap komt te zitten, zeker in deze corona tijd.

Lees meer »

Mestvergisting in Boekel?

Geschreven op

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad het duurzaamheidsplan voor de gemeente Boekel vastgesteld. De D.O.P. heeft hard getreden tegen de mogelijkheid tot mestvergisting uit het voorgelegde plan. Want het klinkt natuurlijk prachtig: de productie van “groen gas” uit mest. Een

Lees meer »

Randweg Boekel N605 in gebruik!

Geschreven op

De aanleg van de randweg Boekel was een lang proces. Veel gesprekken, discussies en adviezen leiden uiteindelijk naar de uitvoering. In 2019 is gestart met de voorbereidingen; de aankoop van gronden, sloop van panden, kap van bomen en verleggen van kabels en leidingen.

Lees meer »

Bomen en groen in Boekel: we letten erop!

Geschreven op

De D.O.P. heeft de afgelopen weken veel berichten en telefoontjes ontvangen van bezorgde inwoners over het bos(je) bij Boszicht/Sint-Petrus. De zorg ontstond naar aanleiding van wat In het Boekels Weekblad stond over een besluit van burgemeester en wethouders.

Lees meer »

Raadsvergadering: Huize Padua en Coppens

Geschreven op

Huize Padua De gemeente Boekel zonder Huize Padua zouden wij als D.O.P. bijna niet voor kunnen stellen. Al eeuwen heeft deze locatie een zichtbare positie ingenomen. De tijden veranderen en dus ook de geest binnen Huize Padua.

Lees meer »

Gemeenteraadsvergadering 20 mei

Geschreven op

Afgelopen donderdag was er wederom een raadsvergadering. De D.O.P. wil je graag informeren over enkele zaken waar we aandacht voor gevraagd hebben. Giften voor mensen in de bijstand De afgelopen tijd is er veel te doen geweest over de bijstand in Nederland.

Lees meer »