Nieuws

Tijdelijke woningen op de Waterval

Het college van burgemeester en wethouders wil zo’n 25 tijdelijke woningen op de Waterval realiseren. Dat zijn sociale huurwoningen. Daar is een groot tekort aan. Naast de geplande sociale huurwoningen (ongeveer 140) moeten er op korte termijn 50 extra sociale huurwoningen komen. Zo’n 25 komen daarvan op de Waterval. De DOP vindt dat een goede zaak.

We zitten op dit moment in een landelijke wooncrisis. Er is een groot tekort aan woningen. Gelukkig bouwt de gemeente Boekel op dit moment hard: er staan honderden woningen op de planning en er zijn verschillende plannen goedgekeurd die extra woningen toevoegen. Toch is dit nog steeds niet voldoende. Reden voor het college van burgemeester en wethouders om met een extra plan te komen. Dat plan bestaat dus uit die 25 woningen. Die woningen zijn tijdelijk, omdat daarvoor een veel korte procedure gebruikt kan worden. Zo kunnen we de woningen snel realiseren: precies wat we nu nodig hebben. Er zijn honderden woningzoekenden bij Peelrand Wonen ingeschreven. Deze mensen moeten ook de kans krijgen een woning te kunnen huren.

Voor een klein percentage worden de sociale huurwoningen ingezet voor Oekraïense vluchtelingen. Dat vinden wij een goede zaak om twee redenen. Als eerst is het belangrijk dat de vluchtelingen die in de Zuidwand gehuisvest zijn, een nieuw onderkomen hebben. Ten tweede is het financieel erg voordelig: de landelijke overheid vergoedt dan veel kosten. Op deze manier kunnen wij dus extra woningen realiseren zonder dat de gemeente daar financieel op achteruit gaat. Een win-winsituatie voor iedere inwoner dus.

De DOP is blij dat burgemeester en wethouders zich actief inzetten voor onze wooncrisis. De gemeente Boekel is goed op weg en de DOP is daar trots op. We mogen alleen niet achterover gaan leunen: de opgave blijft de komende jaren groot. De DOP blijft zich dan ook hard inzetten voor meer woningen voor jong en oud.

Vragen? Mail naar info@dopboekel.nl!

Fractie DOP
Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Coen Knuvers

Naar het overzicht