Nieuws

Burgerparticipatie

Het mee doen van burgers aan iets in de maatschappij noemen we burgerparticipatie. Als D.O.P. staan we daar volledig achter en ondersteunen het waar dat kan. Veel verenigingen, stichtingen en organisaties maken hier volop gebruik van, anders zouden ze niet kunnen voortbestaan. De inzet van vrijwilligers is hierin enorm belangrijk en het levert ook mooie resultaten op.

Maar burgerparticipatie kan ook spontaan ontstaan. Denk aan de wateroverlast in het zuiden van Limburg en langs grote delen van de Maas, Waal en Rijn, met veel angstige situaties voor iedereen in dit gebied. Maar ook hierbij is met veel steun en inzet van de aanwezige bevolking en vele vrijwilligers een nog grotere ramp voorkomen. Burgerparticipatie en saamhorigheid is tot veel in staat.

Elders in dit weekblad staat een artikel over de opening van het natuurspeelveld aan de Daandelendennen-Dennenhof in Venhorst. Een geweldig mooi voorbeeld van burgerparticipatie waarbij de omwonenden van dit veldje met hulp van hun kinderen, vrijwilligers, bedrijven en sponsoren dit mogelijk hebben gemaakt. Echt een groot compliment aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Laat dit een voorbeeld zijn voor vervolgactiviteiten in Boekel, Venhorst en Huize Padua om onze gemeente nog beter op de kaart te zetten. Maar het is ook een mogelijkheid om van je te laten horen als je ergens voor of tegen bent. Neem in dat geval contact met ons op of laat van je horen op de website www.dopboekel.nl.

Fractie D.O.P.:
Joop van Lanen, Gerty Jansen en Matt Kanters

Naar het overzicht