Nieuws

DOP voor woningbouw, maar wel op de goede manier

Komende raadsvergadering staat de Burgt, het nieuwe woongebied in Boekel, op de agenda. In de nieuwe fase staan 200 nieuwe woningen op de planning. Dat is een heleboel, dus het is extra belangrijk om alles aan de voorkant goed te regelen. Wij hebben niet het idee dat dat is gebeurd.

Geur en stank
Op dit moment is het gebied van de Burgt nog buitengebied. Daarbij horen de geurnormen van 'zoekgebieden voor woningen'. Nu gaan er woningen gebouwd worden en wordt de bebouwde kom dus uitgebreid. Je zou zeggen dat de geurnormen ook omgezet worden naar die van de bebouwde kom van Boekel en Venhorst.

De wethouder, Marius Tielemans, wil daar (nog) niets van weten. Volgens hem zijn er geen risico’s. Volgens ons fractielid Matt Kanters kun je risico’s nooit uitsluiten, maar nog belangrijker: het is belangrijk om het gebied te benoemen zoals het zal worden: woongebied.

De DOP vindt het onacceptabel om in een nieuwe woonwijk met 200 gezinnen de geurnormen van het buitengebied te laten gelden. Het is zo ongelofelijk belangrijk dat onze mensen in een gezond leefklimaat leven en blijven leven.

Verkeer
Volgens de wethouder hoeven onder andere de Beatrixlaan en de Bovenstehuis zich geen zorgen te maken over verkeersoverlast. Veel inwoners, en wij ook, maken zich wél zorgen. Op dit moment staan veel straten rondom het plangebied al onder druk. Wij zullen met een concreet voorstel bij de raadsvergadering komen voor maatregelen.

Wordt vervolgd.

Vragen? Opmerkingen? Mail dan naar info@dopboekel.nl. Neem een kijkje op onze site www.dopboekel.nl en word lid!

Fractie DOP
Joop van Lanen
Gerty Jansen
Matt Kanters

Naar het overzicht