Nieuws

De Bosberg op de schop

In het voorjaar is in de gemeenteraad het plan vastgesteld om wijk de Bosberg grondig te renoveren. Een slimme aanpak en de betrokkenheid van de inwoners was daarbij erg belangrijk. Afgelopen week heeft de DOP een gesprek gevoerd met de verantwoordelijke ambtenaren en wethouder (Ben Brands).

Om de bewoners bij het project te betrekken, zijn alle huishoudens van de wijk aangeschreven, waarop ongeveer 600 reacties zijn ontvangen. Er zijn diverse inspreekmomenten en individuele gesprekken geweest. Ook is de uitvoerend ambtenaar bij bewoners op bezoek geweest om de situatie ter plaatse te bekijken.
Alle reacties zijn omgezet in vragen die zijn voorzien van antwoorden. Deze zijn te vinden op de website boekel.nl, door rechtsboven in het menu te kiezen voor Projecten —> Bosberg. Hier staat ook alle overige informatie.
Het plan is met behulp van de ideeën van bewoners aangepast. Er lopen nu nog enkele gesprekken. Uiteindelijk wordt het definitieve plan gepresenteerd en de hoop is om in het voorjaar van 2023 van start te kunnen gaan.
Tegenvallers zijn er ook: zowel de inwoners als de gemeente hadden graag het elektrisch netwerk vernieuwd, zeker gezien de toekomstige ontwikkelingen. Helaas pakt Enexis dit niet op.
Al met al een project volop in beweging, met aandacht voor inspraak en communicatie. Een goed voorbeeld voor een vervolg op andere plekken in de gemeente Boekel.
Voor vragen verwijzen we naar de website van de gemeente Boekel en/of naar de DOP: www.dopboekel.nl

Ons eerste speerpunt bij de afgelopen verkiezingen was: transparantie en overleg met de omgeving; geen verrassingen achteraf. Wij zijn blij dat de wethouder hiernaar handelt.

Heb je vragen, zorgen of juist complimenten over dit project? Laat het weten!

Fractie DOP
Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Joop van Lanen

Naar het overzicht