Nieuws

De Burgt: klaar voor woningbouw?

Er komt een compleet nieuwe woonwijk aan in Boekel met 550 woningen; De Burgt. De plannen voor de eerste 250 woningen zijn nu vastgesteld. Zijn we daar ook klaar voor? De belangrijkste zaken:

Verkeer
De woningen worden gebouwd bij de Burgtstraat, Beatrixlaan, Burgt en Bernardstraat. Daar staan onder andere drie basisscholen in de buurt. Wethouder Tielemans vond het niet nodig om een plan te maken wat er met het verkeer moet gebeuren. Terwijl veel inwoners zich daar enorm veel zorgen over maken. Vooral met alle kinderen die van en naar school fietsen. Dat is wat ons betreft een belangrijk teken dat er niet genoeg nagedacht is over het plan. Woningbouw: we doen het goed, of we doen het niet Geen halve plannen!

Volkstuintjes
De eerste fase schiet ook al op. De grond wordt bouwrijp gemaakt en de volkstuintjes worden verhuisd. Wat vinden wij dat ontzettend jammer. Wij hebben als enige partij tegen het plan gestemd, omdat de volkstuintjes op die plek horen. Blijkbaar heeft de wethouder liever ‘nieuwe natuur’ dan onze waardevolle volkstuintjes. En dan is ook nog die mooie bomenrij naast de volkstuinen gekapt. Grote gemiste kans!

Gezond leven
Wij willen dat iedereen gegarandeerd in een gezond leefklimaat leeft. Op initiatief van de DOP worden de geurnormen aangepast, zodat ook de nieuwe woonwijken de juiste grenzen op het gebied van stank hebben.

Nu de plannen vastgesteld zijn, moeten we er het beste van maken. Daar gaan we ook ons voor inzetten! De volkstuintjes zullen echter een kater blijven.

Vragen? Opmerkingen? Mail dan naar info@dopboekel.nl of bel/app naar 06 57 28 42 61. Neem een kijkje op onze site www.dopboekel.nl en word lid!

DOP
Joop van Lanen
Gerty Jansen
Matt Kanters

Naar het overzicht