Nieuws

De volkstuintjes weg voor een nieuwbouwwijk? Lekker laten zitten!

Voor de nieuwbouwwijk de Burgt moeten de volkstuintjes in Boekel verdwijnen. Dat vinden wij als D.O.P. enorm jammer. Omdat nog geen goede alternatieve locatie gepresenteerd kon worden, hebben wij tegen het plan gestemd. Wij vinden namelijk dat de volkstuinen van grote waarde zijn in Boekel. Bovendien komt er voor de volkstuinen vooral nieuw groen in de plaats. Er komen maar een paar woningen op de huidige locatie van de volkstuinen.

Wij willen nu alsnog onze stinkende best gaan doen om de volkstuinen te laten zitten waar ze zitten. Het past ook goed naast een wijk: een mooi stuk groen met een grote sociale functie. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud.

De volkstuinen kunnen straks voor een nieuwe wijk enorm aantrekkelijk zijn. Het bos naast de volkstuinen en het zorgcentrum Sint-Petrus kunnen daarbij een grote rol spelen. Denk aan het omvormen tot een soort natuurrecreatiegebied met voedselbomen, bijenhotels en informatieborden. Dit kan een enorm mooi natuurgebied worden voor jong en oud. Er zouden zelfs lespakketten gemaakt kunnen worden voor de leerlingen op de basisscholen. Bovendien kan de Peelrandbreuk een mooie rol in het (nieuwe) geheel krijgen.

Er liggen heel veel mogelijkheden voor het oprapen. Nu maar hopen dat het gemeentebestuur meedoet.

Voor vragen/opmerkingen kun je altijd een mail sturen naar info@dopboekel.nl

Fractie D.O.P.
Joop van Lanen
Gerty Jansen
Matt Kanters

Naar het overzicht