Nieuws

Een actieve jeugdraad!

De DOP is een warm voorstander van een actieve jeugdraad. De jeugd mee laten denken en beslissen over de toekomst van Boekel, Venhorst en Huize Padua is een goede zaak. Wat vinden de Boekelse kinderen en jongeren van het groen in de gemeente? Kunnen ze veilig naar school fietsen? En gaat het goed bij de sportclub? We zouden graag zien dat de jeugdraad een actievere rol krijgt. Fractievoorzitter Joop van Lanen heeft zich hier al hard voor ingezet.

Door corona heeft de jeugdraad een tijd lang stilgelegen. Nu alles weer open is en iedereen weer lekker aan de slag gaat, wordt de jeugdraad ook weer verder opgestart. De burgemeester heeft laatst een mooie brief geschreven naar de jeugdraad. Wij gaan zelf ook aan de slag met de andere partijen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Op de foto zie je twee enorm enthousiaste kinderen. Terwijl moeder boodschappen deed, kregen zij van onze lijsttrekker Matt, zelf ook nog een 'jeugdige', te horen wat de gemeenteraad nou eigenlijk is. Ze vonden het op het eind wel enorm jammer dat ze zelf nog niet mochten stemmen. Gelukkig kregen ze wel een mooi stempotloodje mee naar huis!

Fractie DOP

Naar het overzicht