Nieuws

Gaat het wel goed met de Zuidwand?

Afgelopen is veel te doen geweest om de Zuidwand. Dat komt onder andere omdat de DOP het een en ander ontdekt heeft. Dat gaat over de verkoop van de Zuidwand aan de projectontwikkelaar. De Zuidwand is namelijk verkocht zonder toestemming van de gemeenteraad. De raad wilde de verkoop zelf goedkeuren. Wethouder Tielemans, toen raadslid, wilde zelf die bevestiging van de toenmalige wethouder. Uiteindelijk is dat helaas niet gebeurd tot onze grote teleurstelling.

Hadden wij dan iets willen veranderen?
Ja. Van tevoren heeft de gemeenteraad aangegeven wat de kaders zijn om te komen tot een koopovereenkomst. Je zou verwachten dat de wethouders zich daaraan zouden houden. En al helemaal als ze zélf de Zuidwand verkopen. Helaas is niets minder waar. Er zijn concessies gedaan met Van Wanrooij wat betreft de winkels die erin komen, de sloopkosten, woningbouw op de Burgt. Noem het maar op. Wij zijn daar enorm teleurgesteld en zelfs boos over.

En nu?
Het is vaak gezegd: we zitten op een rijdende trein waar we niet vanaf kunnen. Dat excuus vindt de DOP te makkelijk. Duidelijk moet zijn waar die trein vandaan komt en waar die eindigt. Vooral omdat dit project de gemeenschap al 5,3 miljoen euro kost en niet zeker is dat het daarbij blijft.

We willen altijd het eerlijke en duidelijke verhaal vertellen en horen. Dat is helaas niet gebeurd bij de Zuidwand. Dat moet vanaf nu WEL gaan gebeuren. Terug kunnen we niet meer, maar vertrouwen van de winkeliers, andere inwoners en de gemeenteraad is essentieel om dit project succesvol af te ronden. Dat vertrouwen moet teruggewonnen worden.

Wij zetten ons daar samenwerkend voor in. We moeten het met z’n allen doen op een eerlijke manier.

Fractie DOP

Naar het overzicht