Nieuws

HEMA blijft in Boekel!

24 juli is bekend geworden dat de Hema in Boekel zal blijven. De Hema zal terugkomen in een nieuw pand in de Zuidwand. Daar is de DOP enorm blij mee.

Het was lang spannend. Zou de Hema bij het grote project van de Zuidwand wel terugkomen? Veel inwoners, maar ook gemeenteraadsleden, vinden dat heel belangrijk. Hema is een ontzettend belangrijke toevoeging in het centrum van Boekel. Als de Hema niet terug zou keren in de Zuidwand, zou dat een groot verlies zijn geweest voor het centrum van Boekel.

Gelukkig is het niet zo ver gekomen. In de eerste fase van de Zuidwand komen zowel de Hema als een nieuwe Jumbo terug in het centrum. In de tussentijd zal de Hema verhuizen naar het oude pand van de Marskramer. Wij zijn ontzettend trots op onze wethouder Ben Brands en het team ambtenaren die dit voor elkaar gekregen hebben.

Tijdens de verkiezingen was één van onze belangrijkste speerpunten: kwaliteit van bestuur. Dat dit voor elkaar is gekregen nog voor de sloophamer door de huidige Zuidwand gaat, laat alleen maar zien dat we kwaliteit in huis gehaald hebben. We kijken uit naar de volgende stap: de sloop van het eerste gedeelte van de huidige Zuidwand. Dat zal gaan gebeuren over ongeveer twee maanden.

De DOP zal de ontwikkelingen van de Zuidwand kritisch, maar constructief blijven volgen. Wij hopen enorm dat in de andere panden van de Zuidwand ook mooie Boekelse winkels zullen komen. Als we weer informatie hebben, zullen we dat uiteraard delen.

Vragen? Mail naar info@dopboekel.nl!

Fractie DOP
Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Joop van Lanen

 

Naar het overzicht