Nieuws

Iedereen gratis parkeren in Boekel

Komende donderdag is de laatste raadsvergadering van 2022. Op de agenda staan de leges voor komend jaar. Dit zijn de bedragen die je moet betalen voor bijvoorbeeld de aanvraag van een vergunning of een rijbewijs.
De DOP wil bij dit onderwerp de gehandicaptenparkeerkaart gratis maken. Dit is iets wat we al jaren graag willen. Nu we zelf aan het roer staan kan dit eindelijk. In de ogen van de DOP is betaling voor deze kaart namelijk niet eerlijk.
Iedereen in Boekel kan gratis parkeren, behalve wanneer je gebruik moet maken van een gehandicaptenparkeerkaart. Als gehandicapte moet je eerst een kaart aanvragen en de daarbij horende leges van €38 betalen. En als niet helemaal duidelijk is of je er wel recht op heeft, komt daar nog €106 euro bij voor een geneeskundige verklaring.    
 
Verder willen wij het college verzoeken om in de komende maanden nog enkele tarieven opnieuw te bekijken. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan de afvalstoffenheffing. Iemand die alleen woont betaalt in verhouding meer dan een tweepersoonshuishoudens. Zeker in deze tijd, waarin de kosten hoger zijn dan ooit, is een eerlijke verdeling van de kosten extra belangrijk. Ook daar maakt de DOP zich hard voor!
 
Vragen? Mail naar info@dopboekel.nl!
 
Fractie DOP
Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Joop van Lanen
Naar het overzicht