Nieuws

Koop lokaal!

Corona: je hoeft de radio of tv maar aan te zetten, een krant of tijdschrift open te slaan of even op social media rond te kijken en je wordt overdonderd met de laatste nieuwtjes omtrent dit thema. Daar word je niet vrolijk van.

Iedereen weet dat het virus en de maatregelen die daardoor in het leven zijn geroepen een grote impact hebben op ondernemers. Er zijn bedrijven die op dit moment extra floreren, maar er zijn ook bedrijven waarvan het nog maar de vraag is of zij tijdens of na de coronatijd in staat zijn het hoofd boven water te houden. Sommige bedrijven hebben zich helaas genoodzaakt gezien te moeten stoppen. In de gemeente Boekel zie je (eenmans)bedrijven knokken voor hun bestaan. Er zijn allerlei maatregelen bedacht om hen te steunen, maar of dat voldoende zal zijn is maar de vraag. Als gemeente staan we in veel gevallen aan de zijlijn. Veel steun voor ondernemers wordt landelijk geregeld.

Toch is er één ding waar wij in ieder geval als gemeenschap, als gemeente, in kunnen helpen: lokaal kopen! De D.O.P. wil iedereen oproepen om producten waar mogelijk lokaal te kopen om zo de ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Wellicht is het bestellen via grote webshops op het eerste gezicht aantrekkelijker, maar die extra moeite besteden aan lokaal kopen zal zich uitbetalen in het in stand houden van de middenstand in Boekel en Venhorst.
Boekel is een hechte gemeenschap!

Fractie D.O.P.
Joop van Lanen, Gerty Jansen en Matt Kanters

Naar het overzicht