Nieuws

Laadpalen

Ondanks dat Carnaval 2022 weer bijna van start gaat, is de DOP druk bezig met de dingen die zich in onze gemeente afspelen. Deze week een belangrijke ontwikkeling: laadpalen voor elektrische auto’s.

Laadpalen
Er komen meer publieke laadpalen in Boekel. Dat is belangrijk als er meer elektrische auto’s komen. Wij zijn voor laadpalen, maar op de goede manier. Op dit voorstel zijn we erg kritisch. CDA-wethouder Tielemans maakt niet duidelijk wat nu precies de kosten zijn. Dat terwijl we een grote overeenkomst met energieleverancier Vattenfall aangegaan zijn. Zo moet de gemeente 22 cent per kWh afgenomen stroom betalen.

Is het rechtvaardig dat de gemeenschap dat moet betalen? Wat zijn de grenzen van de kosten (want het blijft niet bij die 22 cent)? En is het rechtvaardig, nu er in Boekel nog weinig elektrische auto’s zijn, dat alleen elektrische auto’s mogen parkeren op die parkeerplaatsen? Er moet nog veel duidelijk worden. Hopelijk wordt de uitleg van de wethouder duidelijker.

Mee eens? Vragen? Opmerkingen? Mail dan naar info@dopboekel.nl of bel/app naar 06 57284261. Neem een kijkje op onze website www.dopboekel.nl en word lid!

Fractie DOP
Matt Kanters
Gerty Jansen
Joop van Lanen

Naar het overzicht