Nieuws

Minder belasting betalen? Vergeet het maar!

De vorige raadsvergadering heeft de D.O.P. een voorstel gedaan om het overschot op de begroting, bijna drie ton, te laten vervallen door minder belasting te heffen. Fractievoorzitter Joop van Lanen: “De gemeente Boekel staat er financieel goed voor, maar dat geldt niet voor alle burgers. Veel burgers voelen de coronacrisis en stijgende energieprijzen in hun portemonnee, terwijl wij op de begroting enkele tonnen over houden. Wij zeggen dan: die belasting kan dit jaar gelukkig een stukje lager.”

De andere partijen zijn helaas niet meegegaan met het idee. Raadslid Matt Kanters: “We kunnen nu goed weerstand bieden aan financiële tegenvallers. De afgelopen jaren hebben we consequent geld overgehouden. In 2020 meer dan een miljoen. Daarvan kan makkelijk een deel terug naar de burgers. Met ons plan hoeven inwoners volgend jaar ruim 60 euro minder per huishouden te betalen. Het is onbegrijpelijk dat deze effectieve en door veel mensen gewenste stap niet gezet wordt.”

Pionierscirkel
De D.O.P. heeft wel een ander succes kunnen boeken. Op initiatief van raadslid Gerty Jansen zal de pionierscirkel doorgezet worden. Dat is een initiatief die veel verschillende groepen bij elkaar brengt voor mensen die er financieel lastig voorstaan. Denk bijvoorbeeld aan de voedselbank, kledingzaken, de armoederegisseur en Stichting Leergeld. Wij zijn daar kei blij mee.

Vragen? Opmerkingen? Mail dan naar info@dopboekel.nl. Neem een kijkje op onze site www.dopboekel.nl en word lid!

Fractie D.O.P.
Joop van Lanen
Gerty Jansen
Matt Kanters

Naar het overzicht