Nieuws

Luxe appartementen zonder vergunning?

Op de hoek van De Vlonder en de Julianastraat wordt al langere tijd gebouwd. Een aantal weken geleden werd het reclamebord voor “Kantoorruimte te huur” vervangen door “Te koop: 4 luxe appartementen”.

Woningen hebben we natuurlijk nodig in onze gemeente, maar wij hebben vraagtekens bij dit pand op deze plek. Pal naast een waardevol monumentaal gebouw een grote doos plaatsen vinden wij niet mooi, maar we hebben ook onze twijfels bij de parkeervoorzieningen. Op deze plek is het op  momenten al druk parkeren. Ook ging er een alarmbelletje rinkelen. Een kantoorgebouw in aanbouw mag toch niet zomaar een appartementengebouw worden?

Voor zover wij konden nagaan is er geen bestemmingsplanwijziging doorgevoerd of tijdelijke vergunning afgegeven. De gemeenteraad is er in elk geval niet over geïnformeerd. Er is naar ons weten dus nog niet officieel geregeld dat er woningen mogen worden gebouwd op dat perceel.

Dat zit ons dwars en daarom hebben wij twee weken geleden schriftelijke vragen gesteld. We willen graag weten of de bestemming is veranderd, of er afspraken zijn gemaakt met de initiatiefnemer en of het bouwen van woningen op die locatie wel aan de regels voldoet.

We zijn voorstander van nieuwe ontwikkelingen, maar vinden het belangrijk dat gelijke regels en afspraken gelden voor elk bouwproject in Boekel. Of dat nou een schuurtje is of een appartementengebouw. Wij houden je op de hoogte!

Vragen, opmerkingen of ideeën? Neem contact op via info@dopboekel.nl. Neem een kijkje op onze website (dopboekel.nl) en word lid!

Fractie DOP

Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Joop van Lanen

Naar het overzicht