Nieuws

Matt Kanters nieuwe lijsttrekker DOP Boekel

De DOP heeft in haar ledenvergadering Matt Kanters gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt daarmee de opvolger van Joop van Lanen, die een stapje terug doet. Matt zit sinds de zomer van 2020 in de gemeenteraad. De top 5 bestaat verder uit huidig raadslid Gerty Jansen (2), nieuwkomers Bregje van der Kolk (3) en Hans Bos (4) en fractievoorzitter Joop van Lanen (5). Binnenkort stellen zij zich verder voor.

Belangrijke speerpunten voor de DOP bij de volgende verkiezingen zijn betere kwaliteit van bestuur en de Boekelse en Venhorstse maat behouden. 

Matt: “Sommige besluiten waren gewoon heel erg slecht, zoals het verkopen van de bouwgronden van de Voskuilen aan een projectontwikkelaar, terwijl Venhorst nadrukkelijk anders wilde. En er is bij nieuwe plannen weinig rekening gehouden met de omgeving de afgelopen jaren. Dat moet anders. Aan de voorkant de buurt informeren is de eerste en belangrijkste stap. Sowieso vind ik het belangrijk dat onze inwoners vertrouwen in de politiek hebben, maar dat gaat wat mij betreft hand in hand met een vierde zetel voor de DOP. De DOP gaat dan ook met veel vertrouwen en energie de verkiezingen tegemoet. Ons team en onze koers hebben de afgelopen jaren veel steun gehad van zowel partijleden als inwoners. We zijn er met een sterk team klaar voor.”

Naar het overzicht