Nieuws

Natuur en bouwproject Bergstraat 28

Zoals de meesten zullen weten ging de bouw aan Bergstraat 28 gepaard met een flinke aantasting van de natuur. Het Brabants Dagblad heeft in een serieus artikel de zorgen van de buurtbewoners verwoord. De D.O.P. gunt vanzelfsprekend iedereen een fijne woonomgeving en wil daarbij ook alle rekening houden met de aanwezige natuur.

Boter op het hoofd: projectontwikkelaar en de gemeente bij bouwproject Bergstraat 28!
Door de inzet van de heren Jan Oerlemans en Joop van Lankveld, gesteund door vele inwoners, is nog geprobeerd om de bouw aan te passen. Helaas werden ze door de rechter en de gemeente in het ongelijk gesteld. Niet vanwege de inhoud van hun bezwaar, maar vanwege procedures (ze woonden bijvoorbeeld te ver van het bouwproject). Inhoudelijk hadden ze volkomen gelijk en de D.O.P. spreekt dan ook grote waardering voor hun enorme inspanningen uit.
Dat ze gelijk hadden blijkt overigens ook uit de brief van de gemeente:
Brief gemeente Bergstraat 28
Aan de gemeente de taak om hieruit wijze lessen te trekken, zodat deze soort situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden.
Als D.O.P. vragen wij aan de gemeente Boekel uiterst alert te zijn op ontwikkelingen die de natuur mogelijk schade kan aanbrengen. De D.O.P. staat open voor opmerkingen en zal de signalen op de juiste plaatsen aan de kaak stellen.

Naar het overzicht