Nieuws

NK Tegelwippen

Tot 30 september 2021 speelt heel Nederland het Nationaal Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Bedrijven en scholen; iedereen mag mee doen. Doe jij ook mee?

Waarom tegels wippen?
Tegels eruit, groen erin: het heeft veel voordelen. Groen werkt verkoelend, terwijl tegels juist je tuin opwarmen. Dat is wel zo fijn als we meer warme zomers en hittegolven krijgen door de klimaatverandering. Ook trekt groen meer vlinders en bijen aan, waardoor deze insecten beter in de stad kunnen overleven. Het regenwater kan beter weglopen in een groene omgeving. Dit is belangrijk in een tijd waarin stortbuien steeds vaker voorkomen.

Meedoen?
Geef je tegels op bij de Tegelteller op de website van NK Tegelwippen (www.nk-tegelwippen.nl). Geef het aantal tegels dat je gewipt hebt door plus twee foto’s. Een foto ‘voor’ en een foto ‘na’ het tegelwippen.

Stuur ook een mail naar info@dopboekel.nl. Noteer in de mail je naam, adres en hoeveel tegels van welk formaat je weg hebt gehaald. Voeg de twee foto’s (voor en na) toe. De eerste 50 aanmeldingen ontvangen een bloemrijke attentie.

Voor vragen of informatie over deze actie of andere zaken, mail naar info@dopboekel.nl.

Fractie D.O.P.
Joop van Lanen
Gerty Jansen
Matt Kanters

Naar het overzicht