Nieuws

Oekraïners bijna geplaatst in tijdelijke huisjes

De eerste Oekraïners worden bijna gehuisvest op de tijdelijke locatie op Neerbroek. Daar is de DOP erg blij mee.

Door het oorlogsgeweld, wat al een jaar duurt, zijn veel Oekraïners op de vlucht geslagen. Ze hebben alles achter moeten laten om een veilig onderkomen te vinden. Een deel van de vluchtelingen heeft dat gevonden in Nederland. Daarvan zijn er ook tientallen in onze gemeente terechtgekomen. Wij zijn er erg trots op dat veel Nederlanders (en voor ons in het bijzonder inwoners van de gemeente Boekel) de Oekraïners verwelkomen en een veilig onderkomen willen bieden.

Het er niet naar uitziet dat deze vluchtelingen snel terug naar hun land kunnen. Daarom heeft onze burgemeester besloten dat er twee locaties in Boekel komen waar Oekraïners tijdelijk gehuisvest worden. Wij vinden het ontzettend goed dat de burgemeester dit besluit genomen heeft. Iedereen die vlucht voor oorlog moet veilig opgevangen kunnen worden. De gemeente Boekel moet daar ook een steentje aan bijdragen.

Neerbroek is de eerste locatie waar Oekraïners gehuisvest gaan worden. Een aantal daarvan komt uit particuliere opvang, waarvoor we de gastgezinnen erg dankbaar zijn. De DOP heeft op Neerbroek al een kijkje genomen, en het ziet er erg netjes uit. Wij begrijpen ook dat niet iedereen blij is met de locatie. Toch is dit besluit in het algemeen belang van ons allemaal genomen door de burgemeester. De DOP staat hier vierkant achter!

Vragen over onze koers? Mail naar info@dopboekel.nl!

Fractie DOP
Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Joop van Lanen

Naar het overzicht