Nieuws

Oost/west-verbinding: het hele plaatje

Afgelopen raadsvergadering, 30 maart, stond onder andere de oost/west-verbinding op de agenda. De onderliggende vraag is wat er met het verkeer tussen oost (Venhorst) en west (Erp) moet gebeuren, nu de randweg binnenkort geopend wordt en het centrum qua verkeer afgewaardeerd zal gaan worden.

De raad werd door burgemeester en wethouders gevraagd twee varianten nader te onderzoeken: of het verkeer wordt door het Gewandhuis geleid of het verkeer wordt door een nieuw aan te leggen weg geleid boven de wijk de Lage Schoense. Beide varianten zouden voor een grote inbreuk op de draagkracht van de betreffende omgeving zorgen. Voor de D.O.P. was onderzoek naar alleen deze varianten dan ook niet voldoende. Wij zagen graag een soort helikopterview: neem alle factoren en toekomstige plannen mee om vervolgens beslissingen te nemen. Geen haast, maar kwaliteit.

Samen met GVB en VVD hebben we dan ook het voorstel gewijzigd: we willen een mobiliteitsvisie opstellen waarin aankomende projecten, zoals de Zuidwand/Sint-Agathaplein, nieuwbouwwijk de Burgt en project Huize Padua meegenomen worden. Ook moeten andere weggebruikers, zoals openbaar vervoer en hulpdiensten een rol in de visie krijgen. Alleen wanneer we het volledig plaatje bekijken, kan de gemeenteraad een beslissing t.a.v. het algemeen belang nemen. En dat is onze rol!

Fractie D.O.P.
Joop van Lanen, Gerty Jansen en Matt Kanters
info@dopboekel.nl

Naar het overzicht