Nieuws

Schuldhulp

Afgelopen week presenteerde SchuldHulpMaatje in Nia Domo voor verenigingen een bijeenkomst om te vertellen wat zij doen in en voor Boekel. Deze stichting helpt en begeleid je als je het financieel lastig hebt. Daarnaast helpen ze ook bijvoorbeeld wanneer je geconfronteerd wordt met het vervallen of terugbetalen van toeslagen. Uiteindelijk wil SchuldHulpMaatje je helpen om schuldenvrij te gaan leven. Is de vraag te complex en kom je er niet uit, dan wordt er samengewerkt met het Dorpsteam of de gemeente.

Het was deze avond mooi om te zien hoeveel vrijwilligers in Boekel op deze manier op de hoogte werden gesteld hoe om te gaan met schuld- of betalingsproblemen. De volgende avond was er voor de gemeenteraad een themabijeenkomst waar de Adviesraad Sociaal Domein, SchuldHulpMaatje, Stichting Leergeld en Ons Welzijn zich presenteerden. Stichting Leergeld is een organisatie die wil voorkomen dat kinderen uitgesloten worden van activiteiten, zoals sport, activiteiten binnen- en buiten school en meer. Op de foto zie je een fiets die aan de gemeente geschonken is in de kleuren van Stichting Leergeld. Hiermee wordt geprobeerd Stichting Leergeld nog meer onder de aandacht te brengen bij inwoners.

De DOP was blij met de bevlogenheid waarmee de presentaties werden gegeven en de betrokkenheid van de vrijwilligers en medewerkers. Heb je interesse om je als inwoner van onze gemeente in te zetten voor andere inwoners? Er zijn mogelijkheden genoeg. De Adviesraad Sociaal Domein en Stichting Leergeld zoeken bijvoorbeeld nog vrijwilligers.

Heb je interesse? Of zit je zelf in een lastige situatie?

Je kunt de DOP altijd mailen op het adres info@dopboekel.nl. Wij kunnen je helpen door advies te geven welke organisatie eventueel iets voor je kan betekenen of voor welke organisatie jij iets kan betekenen.

Fractie DOP

Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Joop van Lanen

Naar het overzicht