Nieuws

(Te) veel geld voor de Elzen

Buurtschap de Elzen wordt al jaren geteisterd door te veel varkens in één gebied. Dat levert veel overlast op qua geur, geluid, verkeer en meer. De gemeenteraad wordt gevraagd om de agrariër op de Elzen 6A uit te kopen. Dat kost de gemeente €1,3 miljoen plus tien bouwtitels ter waarde van €1,25 miljoen. De Elzen 6A wordt dus uitgekocht met geld en titels ter waarde van meer dan 2,5 miljoen euro! De DOP wil niets liever dan dat er een einde komt aan de overlast. Saneren is hard nodig, maar niet tegen elke prijs. 2,5 miljoen is enorm veel geld. Een paar van onze zorgpunten:

- Veel mensen zitten in een lastige tijd. Kosten rijzen de pan uit voor inwoners. Wellicht moet de gemeente komende winter nog meer bijspringen dan dat ze nu doen. Dat gaat ook veel geld kosten. We hebben maar een beperkte pot met geld en die moeten we goed besteden. Wij vragen ons af of je dit bedrag uit moet geven aan één agrariër en al helemaal nu in deze koopkrachtcrisis.

- De meeste overlast komt van een andere locatie; de Coppens Groep. Hoe deze aangepakt wordt is nog niet duidelijk. Volgens de laatste informatie vanuit burgemeester en wethouders levert de uitkoop van Elzen 6A ‘iets’ meer ruimte op voor de Coppens Groep. Dat mag wat ons betreft nooit de bedoeling zijn! Uitkoop moet altijd 100% zijn doel dienen en mag nooit verkapte subsidie voor anderen zijn!

Wij hebben deze kritische vragen ook tijdens de commissievergadering gesteld. Deze werden niet door iedere fractie begrepen. Voor ons, als vertegenwoordiging van de inwoners, is van belang dat ons gemeenschapsgeld rechtmatig uitgegeven wordt. En met die missie gaan wij door!

Heb je vragen of ideeën? Mail naar info@dopboekel.nl!

Fractie DOP

Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Joop van Lanen

Naar het overzicht