Nieuws

Weer veilig naar school

Ruim een jaar geleden is een zebrapad aangelegd in de Rutger van Herpenstraat ter hoogte van de Kloosterlaan. De DOP was in eerste instantie blij met deze voetgangersoversteekplaats, omdat deze bij zou gaan dragen aan de verkeersveiligheid, in het bijzonder voor de ouderen die daar wonen en de schoolgaande jeugd. Vooral ook omdat deze oversteekplaats een belangrijk onderdeel is van de (gewenste) schoolroute voor kinderen uit het zuiden van Boekel. Maar snel na de aanleg van het zebrapad kreeg de DOP al veel signalen dat gebruikers de nieuwe oversteekplaats erg onveilig vonden. Vooral in het donker was de oversteekplaats niet goed zichtbaar voor auto’s. Ook was voor het verkeer moeilijk te zien dat de situatie was veranderd. Bovendien ligt de oversteekplaats op een drempel en staat de dichtstbijzijnde lantaarnpaal er meters vanaf.

 

Begin januari heeft de DOP vragen gesteld aan het college over de veiligheid van de nieuw aangelegde oversteekplaats. Op onze vragen gaf het college als antwoord dat mensen bij een veranderde situatie hieraan vaak moeten wennen. Na enkele maanden was er nog steeds niets veranderd en waren er verschillende bijna-ongelukken geweest.

 

Opnieuw heeft de DOP dit toen aangekaart waarna er door het college werd besloten de zichtbaarheid van de oversteekplaats te verbeteren. Sinds enkele weken is de verbeterde oversteekplaats een feit. Het is nu een oversteekplaats zoals in de Kerkstraat met waarschuwingslichten. Het is voor iedereen nu een stuk veiliger om over te steken, maar denk erom, altijd goed uit blijven kijken!

 

Vragen? Mail naar info@dopboekel.nl!

 

Fractie DOP

Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Coen Knuvers

Fractie DOP

Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Coen Knuvers

Naar het overzicht