Nieuws

Zuidwand in ontwikkeling, ziet er positiever uit

De Zuidwand gaat eindelijk van start. Vanaf nu ziet het er een stuk positiever uit. Daar is de DOP blij mee. In de verkiezingscampagne is de Zuidwand vaak teruggekomen, onder andere omdat de DOP veel vragen gesteld heeft over het bijzondere proces dat toen gevolgd is.

 

De kosten van de Zuidwand voor de gemeente waren en zijn enorm hoog. Daar konden we niet meer onderuit. Daarom was het voor het DOP het belangrijkst dat er een helder beeld zou komen over risico’s in de toekomst, zodat voor iedereen in onze gemeente helder is hoe het met het project zou gaan lopen. Onze wethouder Ben Brands heeft dit dossier met beide handen aangepakt. Binnen een aantal maanden kreeg de raad een uitgebreide risicoanalyse; eentje die een stuk realistischer was dan in voorgaande jaren. De DOP en de rest van de raad wisten daardoor wel wat we ongeveer zouden moeten verwachten de komende jaren. Dat betekende een flinke knauw in de financiën vorig jaar, omdat veel kosten eerder ontbraken.

 

Gelukkig lijkt deze transparantie richting de gemeenteraad nu wel zijn vruchten af te werpen. Voor het eerst in jaren hoeft er geen extra geld naar de Zuidwand. Daar is de DOP natuurlijk enorm blij mee. Ondertussen zijn vrijwel alle appartementen van de eerste fase verkocht. De rotonde wordt volgens het nieuwe centrumplan nu verwijderd, dus de gemeente zit alles behalve stil. De overlast is tijdelijk, van de winst blijven we lang genieten. Dat geldt overigens ook voor de vorige wegafsluitingen: die waren voor een steviger elektriciteitsnet.

 

Natuurlijk blijft de DOP de centrumontwikkeling kritisch volgen. Veel keuzes die gemaakt zijn waren niet de onze. Toch zien we dat de ontwikkeling goed gaat binnen de mogelijkheden die er nu zijn. De DOP is trots op onze wethouder en de rest van het college.

 

Heb je hier vragen of opmerkingen over? Mail naar info@dopboekel.nl!

 

Fractie DOP

Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Coen Knuvers

Naar het overzicht